Džordž Karlin, legendarni stand-up komičar

Džordž Karlin, legendarni stand-up komičar

"Vidite, nikada nisam razumeo nacionalni ponos. Nikad nisam razumeo etnički ponos. Budući da sam Irac, a obe bake i dede su rođeni u Irskoj, dakle stopostotni Irac, i kad bih kao klinac išao na paradu za Dan svetog Patrika i video da prodaju bedž na kojem piše "Ponosan, jer sam Irac", nije mi nikada bilo jasno, jer sam znao da na Kolumbov dan prodaju bedž "Ponosan, jer sam Italijan".

Zatim su došli crnački ponosi i portorikanski ponosi. A ja nikad nisam razumeo etnički ili nacionalni ponos, jer za mene bi ponos trebao biti rezervisan za nešto što postigneš sam, a ne nešto što je posledica slučajnosti rođenja.

Biti Irac nije veština. To je jebena genska nezgoda. Ne biste rekli: „Ponosan sam jer sam visok metar i osamdeset.“ „Ponosan sam jer imam predispoziciju za rak creva.“
Onda zašto biste, dovraga, bili ponosni jer ste Irac ili Italijan ili Amerikanac ili bilo ko? Hej, ako vas to čini srećnim, u redu. Učinite to. Stavite na auto. "Srećan sam jer sam Amerikanac." Budite srećni. Nemojte biti ponosni. Ionako je previše ponosa. Ponos dolazi pre pada."

Iz iste kategorije