Robin Vilijams

Robin Vilijams

Danas bi napunio 70 godina. Robin Vilijams je imao uslov u ugovoru, da u svakom projektu, događaju ili filmu, kompanija sa kojom radi mora da angažuje i zaposli određeni broj beskućnika. Zajedno sa kolegama, Vupi Goldberg i Bilijem Kristalom, osnovao je organizaciju Comic Relief, koja je pomogla i koja i dalje pomaže velikom broju beskućnika da stanu na noge.
Robin Vilijams je tokom sinhronizacije duha u crtanom filmu "Aladin", promenio 52 karaktera, čak 52 različite boje glasa. To je bio momenat rušenja svih tabua u sinhronizaciji. On je dodao sam čak 70% scenarija, pa su razmišljali da ga potpišu i kao scenaristu, iako je bilo protiv pravila akademije da jedan crtani lik bude nominovan za Oskara, zamalo da se to desi duhu za sporednu ulogu.

Jedna od najzahtevnijih uloga Robina Vilijamsa bila je u filmu "Moskva na Hadsonu". To je komična drama iz 1984. godine koju je režirao Pol Mazurski. Robin Vilijams je u ulozi ruskog muzičara koj sa cirkuskim orkestrom dolazi na turneju po Americi i igrom slučaja ostane u Americi.
Tačno godinu dana se pripremao za to ulogu.
Svaki dan je po pet sat pričao ruski, zajedno sa režiserom vodio je razgovore sa sovjetskim emigrantima kako bi naučio njhove manire i običaje. I za samo mesec dana već je odlično pričao ruski. Pred snimanje on je praktično postao Rus.

Pored svega toga naučio je toliko dobro da svira saksofon da se njegov mentor Greg Filips zaprepastio:

"On je genije. Toliko je brzo postao dobar u sviranju da je mogao džez solažu u roku od mesec dana da izvede bez problema. Ostalim studentima su za taj nivo bile potrebne dve godine minimum. On nikada nije čitao note. Sve je svirao prema sluhu, sve je memorisao."

Iz iste kategorije