James Gandolfini

James Gandolfini

Ove godine bi napunio 60 godina. Svi koji su ga poznavali govorili su da galantniju osobu nikada nisu sreli. Bio je stidljiv čovek kojeg popularnost nije zanimala. Tokom nasilnih scena u seriji "Sopranovi", kada bi postale prenasilne za njegov ukus stopirao bi snimanje. Tokom snimanja 4. sezone serije, kao znak solidarnosti svakom od 16 stalnih članova glumačke postave dao je po 35.000 dolara, rekavši da nikada ne bi uspeo bez njih.

Tu nije bio kraj, Gandolfini je kupio celom osoblju serije “satove u vrednosti od dva miliona dolara-a u testamentu pored porodice, ostavio je dosta novca i sekretarici i svojim saradnicima. Iako on nikada nije želeo da bude u centru pažnje, već u srednjoj školi je izabran za Mistera mature. Njegov otac je bio italijanski imigrant koji je po dolasku u Ameriku radio veliki broj poslova, od čistača do radnika na gradilištu, dok mu je majka bila kuvarica u srednjoj školi. Gandolfini je radio kao vozač kamiona za razvoženje robe, u noćnim klubovima pre nego što se sa 25 godina zainteresovao za glumu.

Bio je vrlo posvećen svojim ulogama, za ulogu ljigavog producenta u filmu "Osam milimetara", upoznao je prave porno producente, kako bi lakše ušao u lik. Za film "Meksikanac" smršao je 18kg, ali pošto niko nije mogao da zamisli "mršavog" Tonija, vratio je kilažu za seriju. Kada je preminuo 2013., u 52. godini gotovo svi su rekli za njega da je bio najbolji čovek koga su upoznali u prljavom svetu Holivuda, a njegova uloga Tonija Soprana, ovekovečena sa 3 Emija i jednim Zlatnim globusom, prema anketi u kojoj je učestvovalo nekoliko miliona ljubitelja filmske umetnosti proglašena je za najbolje odigran karakter svih vremena u serijama.

Iz iste kategorije