Kiri Najtli

Kiri Najtli

Britanskoj glumici Kiri Najtli u šestoj godini dijagnostikovana je disleksija, zbog čega se tokom školovanja susretala s brojnim teškoćama. Nosila je posebne naočare kako bi mogla što pravilnije i bolje da čita. Roditelji su joj zapretili da neće moići da se bavi glumom ukoliko se ne bude dodatno trudila i vežbala kako bi nadvladala svoj nedostatak. Zbog toga ona veruje kako je zahvaljujući disleksiji postala tako dobra glumica kakva je danas. A već sa sedam godina je debitovala u televizijskoj seriji, a ubrzo i na filmu. Uprkos disleksiji dominirala je u amaterskim pozorištima, pa je njen talenat vrlo brzo zapažen.

„Kada bih dobila lošu ocenu ili ako bi zapustila školu i čitanje, roditelji bi mi odmah zabranili glumu“ - izjavila je glumica i dodala da je zbog ljubavi prema glumi istrajala u svemu i trudila se da zadovolji roditelje kako bi mogla da radi ono šta najviše voli.

Inače Kira Najtli je bila dubler Natali Portman na snimanjima "Ratovi zvezda, epizoda I" i tada ih zbog šminke baš niko nije mogao razlikovati, pa čak ni rođene majke. Mada ih ljudi mešaju (ja ne), ipak su potpuno različite glumice, ako ništa barem po glasu se razlikuju.

Iz iste kategorije