Kristofer Li- glumac, metalac, specijalac

Kristofer Li- glumac, metalac, specijalac

1. Snimio je 278 filmova. U deset filmova je glumio drakulu.

2. Bio je pripadnik specijalnih snaga Velike Britanije u Drugom svetskom ratu. Li je u Severnoj Africi učestvovao u borbama protiv nemačkih jedinica generala Romela. Zahvaljujući svojoj pronicljivosti i hrabrosti, dobijao je delikatnije ratne zadatke. Kristofer Li poznavao je Josipa Broza Tita. Glumac se borio i u čuvenoj bici za Drvar, kada je Tito za dlaku pobegao nemačkim padobrancima.Posle završetka rata, proveo je neko vreme loveći naciste.

3. Jedini je od čitave ekipe koja je radila na filmu "Gospodar prstenova" koji je upoznao Dž. R. R. Tolkina.

4. Glumio je i Raspućina, što je predstavljalo veliki kuriozitet, s obzirom da je glumac imao priliku da upozna ubicu pravog Raspućina, Feliksa Jusupova. On je glumio i Frankenštajna, kao i u filmovima o Džejmsu Bondu. Njegov rođak je Ian Fleming, tvorac serijala o agentu "007" pomogao mu je da prekine niz uloga u horor filmovima.

5. Iza sebe ima nekoliko heavy metal albuma. Na svoj devedeseti rođendan, Li je izbacio singl “Let Legend Mark Me As A King” čime je postao zvanično najstariji izvođač u ovom muzičkom žanru. Preminuo je pre šest godina u 93. godini.

Iz iste kategorije