Nema veze, sledeći put će biti bolje

Nema veze, sledeći put će biti bolje

Možda nisu stvarali umetnička dela, ali njihovi životi su umetnička dela koja su inspirisali dva filma koji su bili nominovani za Oskara (a jedan je osvojio dva Oskara), što se njihovim filmovima nikada ne bi moglo dogoditi.
Ed Vud, smatran je za najgoreg režisera svih vremena. Stvarao je nekakve treš horore b produkcije, posle svake projekcije prilazili su mu ljudi i govorili kako je to nešto najgore što su videli u životu, ali on je bio neverovatno pozitivan i uvek je govorio: „Nema veze, sledeći put će biti bolje“, upravo taj njegov nerušilački pozitivni stav je privukao horor legendu i prvog drakulu Belu Lugosija da mu postane čak i veliki prijatelj. A film Tima Bartona koji nosi ime po njemu osvojio je dva Oskara (Džoni Dep glumi Eda Vuda).
Druga faca, kojoj takođe ništa nije moglo da poljulja samopouzdanje, pa i činjenica da je njegov film „Soba“, proglašen za najgori film svih vremena je Tomi Vizo. Najčudniji čovek koji se ikada pojavio u Holivudu. Tomi se pojavio na nekom kursu glume gde je upoznao mladog glumca Grega Sestera, govorio je nekim čudnim evropskim dijalektom, govorio je da je iz Amerike, govorio je da ima 20 godina, a imao je oko 45 godina, sam je finansirao film „Soba“, koji je proglašen za najgori film svih vremena a postao je kultni film koji se i danas gleda po bioskopima širom sveta, na plakatu je napisao za samog sebe da je najbolji scenarista još od Tenesija Vilijamsa. Nikome nije jasno odakle mu novac da finansira film i odakle mu ekipa. Njegova priča inspirisala je Džejmsa Franka da režira film „Katastrofalni umetnik“, ali i da ga glumi, scenario o najgorem scenaristi je bio nominovan za Oskara.

Ove i još neke zanimljive anegdote u novoj epizodi podkasta sa temom top 10 komedija.

https://www.youtube.com/watch?v=Qu5jSxi1pAo

Iz iste kategorije