Bendovi koji su mi poslali svoje pesme (6)

1. Jedan od osnivača i bubnjar kultne nikšićke punk grupe DST koja postoji i bori se skoro 30 godina

2. Mladi rok sastav. Pesma je satira na stanje u današnjoj muzici, ali i u kulturi uopste.

3. Mladi niški bend Hazel je pred kraj 2018. godine izdao svoj prvi demo album, pod nazivom Niz paukovu nit. Grupa postoji već više od tri godine, u početku su svirali obrade poznatih rok numera, a vremenom su se fokusirali na autorski rad.
Hazel je sa radom počeo februara 2015, a nešto kasnije te godine su nastupili na Čupinom memorijalu u Nišu, autorskom pesmom Run away kojom su pokupili vrlo pozitivne kritike. Jedan od najznačajnijih rezultata ostvaren je godinu dana kasnije, kada su pobedili na Medijana Balkanrock festivalu i kao nagradu dobili priliku da u FatCat studiju snime tri autorske pesme. Učestvovali su na gitarijadama u Zaječaru i Velikom Gradištu, a pored toga nastupaju često i na klupskim svirkama Posle tri godine rada, kruna njihovog zalaganja i truda je album od 5 pesama, koje znate i volite -Kreni, Kasno je, Trag, Za nas dvoje i naravno, Niz paukovu nit.
Album nosi ime Niz paukovu nit, po jednoj od pesama čiji se spot uskoro očekuje. Ova pesma je inspirisana romanom, koji nas uskoro očekuje u izdavaštvu “Autostoperskog vodiča kroz fantastiku”. Roman pod nazivom “Niz paukovu nit” Mirnesa Alispahića, sarajevskog pisca inspirisao je tekstopisca grupe Hazel da pod istim nazivom napiše pesmu. Ovaj multimedijalni projekat rezultirao je nazivom demo albuma Niz paukovu nit.
Hazel čine dve gitare – Lazar Veselinović, solo gitara i Dušan Cekić ritam gitara. Bass svira Renato Ivković, bubanj Jovan Veselinović, a vokal je Marija Matejić.

Komentari
  • 87
  •  
  •  
  •  
  •  
Radioaktivni Komarac