Devojka koja obećava

Devojka koja obećava

Iskreno nisam ni znao da je sve ovo ista glumica, a gledao sam je u nekoliko stvarno dobrih filmova. I nije samo zbog frizure, već zbog njene sposobnosti da glumi najrazličitije karaktere. U glavnom teži ka umetničkim filmovima. Debitovala u filmu “Gordost i predrasude”, za film “Edukacija”, nominovana je za prvog Oskara, stekla veliku slavu nakon uloga u filmovima “Vozač-Vožnja” (Drive), “Stid” i "Veliki Getsbi", a ove godine bila nominovana za drugog Oskara u filmu “Devojka koja obećava”, koji je dobio Oskara za najbolji scenario. Maliganova je 2008. godine tumačila ulogu Nine u brodvejskoj adaptaciji Čehovljeve drame Galeb koja je naišla na pozitivne komentare kritičara. Njena gostujuća uloga u seriji „Doctor Hu“ je momentalno nagrađena i tu epizodu fanovi te serije smatraju za najbolju. Film u kojem je sigurno nisam prepoznao je „U glavi Luina Dejvisa“, jedan od potcenjenijih filmova, odličan sa umetničke strane, a možda prespor za one koji očekuju nekakvu akciju.

Praktično je pravo sa mesta šankerice ušla u svet glume, inspirisana pozorišnom ulogom Keneta Brane u predstavi „Henri V“ transformisarala se iz šankerice u glumicu. Keri Maligan tek ima 36 godina, a već ima 76 nagrada i 108 nominacija i pred njom je sigruno velika karijera.

Video sam različite komentare za njen poslednji nagrađen film „Devojka koja obećava" (Promising Young Woman), ali iskreno u moru neoriginalnih scenarija, deluje poprilično zasluženo za najbolji scenario. Lišen je bilo kakvih klišea i ako ništa drugo ima neočekivani kraj.

Iz iste kategorije