Leonard Koen

Leonard Koen

Krajem devedesetih Leonard Koen je odlučio da se penzioniše, međutim par godina kasnije saznao je da se njegov račun potpuno ispraznio, naime njegova menadžerka Keli Linč je prodavala prava za njegovu muziku, ispraznila pet miliona dolara iz njegovog penzionog fonda, čak je nestao novac i sa računa dobrotvronih fondacija.

Nakon tužbe, ona je trebalo da mu isplati $9.5 miliona, ali samo se nikada nije odazvala tome niti mu vratila novac. On je na sudu 2005. godine rekao: „Ne pruža mi nikakvo zadovoljstvo da vidim svoju nekadašnju prijateljicu prikovanu za stolicu na sudu, a njene poprilične talente pognute u službu tame, obmane i osvete. Molim se da gospođica Linč nađe spas u mudrosti svoje religije, da duh razumevanja njeno srce pretoči iz mržnje u kajanje, iz besa u dobrotu, iz smrtonosne opijenosti u ponizne prakse sopstvene reforme.“

Najgore od svega je što je ona nastavila da mu preti godinama i da ga maltretira, zbog čega je na kraju 2012. dobila godinu i po dana zatvora i još pet godina uslovno.

Koen nije imao izbora nego da se vrati iz penzije i da sa 75 godina krene u novo stvaralaštvo i turneje, za šta je rekao da je zahvalan, jer mu je pomoglo da se ponovo poveže sa današnjim svetom i muzičarima. Iako mu ona nikada nije vratila novac, samo svetska turneja 2009. godine donela mu je skoro $10 miliona. U sklopu te turneje je bio i u Beogradu.

A nakon toga su nastale nove pesme i albumi.

Ovo je jedina fotografija sa menadžerkom, sa kojom je jedno vreme bio i u vezi.

Iz iste kategorije