Margita Stefanović
(Fotografija iz knjige "Kao da je bilo nekad", Magi na sceni sa Beogradskom filharmonijom)

Margita Stefanović

Sa samo devet godina nastupala je sa Beogradskom filharmonijom. Pre nego što je postala klavijaturistkinja EKV-a, Margita je retko svirala rok muziku. Bilo je čudno da neko ko je celog života svirao Baha i Debisija ima interesovanje za grublji zvuk. Preko Ljubomira Đukića iz Električnog orgazma, Margita je upoznala Milana Madenovića. Tada počinje i uspon jedne od najboljih jugoslovenskih grupa svih vremena. Od samog početka rada u Ekatarini II Magi je bila aktivna ne samo kao muzičar, već i kao autor pesama kao što su Kad krenem ka…, Sedam dana, Nisam mislio na to, Sinhro, Zemlja, Par godina za nas…Komponovala je i za pozorišne predstave Klasni neprijatelj, Tri sestre, S one strane duge, Majka hrabrost a bavila se i producentskim radom. Davala je deci časove klavira a pored muzike bila je aktivna kao arhitekta i dizajner pri čemu je najpoznatiji njen dizajn etikete za rakiju Lozovaču.

Malo je poznato da je Margita Stefanović svirala klavijature na nekoliko pesama na albumu „Pokreni se“ grupe Parni Valjak. Hus, gitarista benda je izjavio „Bio sam spreman na sve samo da je zadržim u bendu, ali sam znao da to nije moguće". Najveći hit grupe Sunshine bila je pesma “Misli mene gone” u kojoj se, kao gost, pojavila Margita Stefanović na klavijaturama i kao prateći vokal. Tako da bi se moglo reći da je ona gde god bi učestovovala i svirala podizala muziku na viši nivo.
Jednom prilikom je izjavila:

"U mom normalnom, stabilnom životu najnestabilniji deo sam upravo ja. I to ne zbog bilo kakve psihičke ili ne znam kakve nestabilnosti, već zbog stalnog traženja u svim mogućim oblastima umetnosti i života."

Iz iste kategorije