Frenk Moris

Frenk Moris je zbog bekstva iz svakog zatvora u kojem je boravio, prebačen u jedan iz koga niko do tada nije uspeo da pobegne-čuveni Alkatraz.

Zatvorenici ovog zatvora su bili poznati i po čitanju puno knjiga, a on je u godini kada je pobegao iz Alkatraza pročitao čak 132 knjige. Moris je tokom rada u radionici u zatvoru, nasamario čuvare i detektor koji je bio na izlazu iz radionice. Naime u rukama je poneo neki materjial koji nije bio dopušten, detektor je to signalizirao i čuvari su mu na izlasku iz radionice odmah oduzeli taj materijal. Međutim to je bio samo trik, jer je u čarapi izneo kljčni predmet za bekstvo kojim je pravio tunel u ćeliji.

Frenk i braća Džon i Klarens Anglin iskoristili su papirne maske kako bi prevarili stražare da spavaju u svojim krevetima.

Provukli su se kroz ventilaciju i popeli na krov zatvora, a potom od kabanica napravili improvizovane splavove.

Njihova sudbina se ne zna. Pobegli su 1962. godine, tela im nisu nikada pronađena. Bile su tvrdnje da su se udavili u opasnim vodama koje okružuju zatvor. Međutim Klarens je pre par godina poslao pismo u kome je naveo da je živ, ali bolestan. I pored toga postoje dokazi rođaka begunaca, oni tvrde da su begunci dugo živeli na jednoj farmi u Brazilu.

Alkatraz je zatvoren odmah 1963. godine, a u njemu je jedno vreme boravio i Al Kapone.

Frenka je glumio Klint Istvud u filmu iz 1979. godine – „Bekstvo iz Alkatraza”. 

Iz iste kategorije