Rokenrol se ne predaje, talentovana deca ga čuvaju-Master Blaster rok obračun

U nedelju 18.03., u velikoj sali SKC-a održan je tradicionalni “Koncert učenika i profesora”, i spektakularni “Obračun bendova” Master Blaster škole, koji se održava jedanput godišnje. Sjajna atmosfera, prepuna sala, dobra energija harizmatične i talentovane dece, fenomenalni stručni žiri… sve to je doprinelo da događaj bude na svetskom nivou.
Nastupilo je 10 različitih bendova s tim da su neka deca svirala i pevala u više bendova, a svi su učenici rokenrol škole Master Blaster. Ređale su se redom pesme od izvođača i grupa Oasis, Rag’n’Bone Man, Alice Merton, Idoli, The White Stripes , Moloko, Shakira, Camila Cabello, The Trammps, Amy Winehouse.

Stručni žiri su činili Uroš Đurić, konceptualni umetnik, slikar, glumac i muzičar, široj publici poznat je kao bubnjar grupe URBANA GERILA i kao ANĐEO iz kultnog filma “Mi nismo anđeli”.
Mladen Lukić, prvi trombon pozorišta na Terazijama, vokal i istaknuti član sastava BALKANIKA koji predvodi Sanja Ilić, sa kojim ce ove godine predstavljati našu zemlju na Eurosongu u Portugalu i Vladan Rajović – Bubnjar kultnog benda KANDA KODŽA I NEBOJŠA. Žiri FINALISTE OBRAČUNA ocenjuje sa dve ocene, jednom za muzičko izvođenje, drugom za scensku pojavu i nastup. Pre toga publika određuje koja tri benda idu u finale.

U pauzi za vreme glasanja, nastupio je i gost, mladi talentovani gitarista Aleksa Danić zajedno sa učenicima škole. Oni su uspeli na vrlo lep način da dočaraju Stingovu muziku.

Na kraju kako je publika odlučila u finale su se plasirali deca koja su izvodili pesme od Trampsa, Šakire i Kamile Kabejo. Bend Tramps je predvodila sjajna pevačica Milica Spasojević, koja je i glavni vokal zvaničnog benda škole, ali su “Šakira i Kamila”, osim sjajnog pevanja, imali prema oceni žirija za nijansu bolju scensku pojavu, pa su imali jednako glasova. Bend koji je predstavljao Kamilu činili su Vuk Rančić za bubnjevima, Bogdan Novaković za bas gitarom, Ema Rosić – klavijature, Aleksa Sakić i Milica Krneta – gitare, vokal – Manu Bertolotti, a bend koji je predstavljao Šakiru: Sergej Petrović za bubnjevima, Mihailo Bojanovski na bas gitari, Lazar Zečević za klavijaturama, Grigorije Avramović – gitara, i vokal Ivana Babić.

Samo glasanje nije bilo toliko ni bitno, jer je bilo evidentno da je rokenol škola i u svojoj 10. jubilarnoj godini postojanja uspela da pokaže koliko je njihov rad sa decom bio plodotvoran. Ovaj događaj je bio i više od samo jednog običnog koncerta, bio je to dokaz da u Srbiji još uvek postoje talentovana deca koja se brinu za rokenrol.

Komentari
  • 203
  •  
  •  
  •  
  •  
Radioaktivni Komarac