Danas nas je u 80. godini napustio Božidar Bota Nikolić

Danas nas je u 80. godini napustio Božidar Bota Nikolić

Bio je režiser filmova Balkanski špijun, Tri karte za Holivud, bio je kamerman i direktor fotografije pedesetak filmova među kojima su „Ko to tamo peva“ i „Maratonci trče počasni krug“. Neverovatan je i podatak koliko je slavnih prvi put glumilo u njegovim projektima...Recimo Nataša Ninković je imala debi u njegovom filmu, a Bata Stojković prvu ulogu je zabeležio u njegovoj seriji, kada mu je i predvideo da će biti veliki i slavan glumac. U filmu Božidara Nikolića „Tamna strana Sunca“ prvu veću ulogu odigrao je i Bred Pit, a majku mu je glumila Milena Dravić. Nakon što je postao holivudska zvezda Bred nije zaboravio Božidara, pa je on skoro ispričao kako je izgledao susret s njim.

Prilikom jednog susreta u Budimpešti obratio mu se Bred Pit:
“Ti si meni pomogao, promenio si mi život, sad je red da ja tebi pomognem.“
„Nisam imao ideju za film. Već sam se istrošio što se tiče ideja. Našalio sam se da treba snimimo „Snežanu i sedam patuljaka“, kroz smeh odgovorio mi je „Božo, to je već snimao Volt Dizni“. "Ništa, onda ti javljam kad budem imao ideju."

Čuo sam da je skoro u Kini pričao da je imao jako lepo iskustvo kada smo snimali film na našim prostorima i pohvalio nas je sve. Dobar je momak Bred Pit.

Nažalost do još jedne saradnje neće doći.

Iz iste kategorije