Šmeker svetskog glasa Dado Topić

Šmeker svetskog glasa Dado Topić

Pomalo uvrnuta ideja dati sinu ime Adolf 1949. Međutim ime je dobio po očevom najboljem prijatelju koji je bio Jevrejin i zvao se Adolf, bio je sjajan zubar i njegovog oca je dosta zadužio, pa mu je on obećao još mnogo ranije pre rođenja sina, da će dati sinu ime po njemu. Ipak svi ga znamo po nadimku Dado.

Da, čovek je rođen 1949. i što više ima godina to izgleda da je u sve boljoj formi. To je samo propratni fenomen kod žive legende rokenrola. U školi je imao dvostruke nevolje prvu zbog imena, a drugu zbog duge kose i svog buntovnog stava, pa je često nezasluženo dobijao loše ocene. Međutim kako je rastao sve više je razvijao svoj bunt, ova sajla od čoveka svoju muzičku karijeru započeo je u Dinamitima, pa Korni grupi, a zatim osnovao bend Time, pa zatim saradnja sa Smakom. Može se reći da je jedna on najuticajnijih ličnosti progresivnog rokenrola na ovim prostorima. Sve što je radio bilo je poprilično uspešno. Njihov prvi album Time, na trećem mestu je najboljih jugoslovenskih rokenrol albuma svih vremena, a pesma „Za koji život treba da se rodim“, nalazi se na četvrtom mestu najboljih jugoslovenskih rokenrol pesama svih vremena. Sa Topićem, Smak je snimio duet „ Na Balkanu“, koja je postala hit. Zatim je bend ušao u studio, i snimio LP „Rok cirkus“, na kojem je producent bio Topić. Konačno, Topić se pojavljuje kao vokal u pesmi „Zašto ne volim sneg“ (otpevavši vokale iz jednog pokušaja), sa istoimenog albuma

Pa i kada snimi pesmu za film „Nacionalna klasa“, ona ostane zauvek upamćena, spaja i dvojicu ljudi koji su preminuli danas- snimi duet za evroviziju istinu za volju nije njegov žanr, ali i Princeza postane neizostavna pop pesma, a onda snimi pesmu za seriju „Bolji život“ i to postane hit van serije. Tako da šta god ovaj čovek snimi postane zlato.
Godine mu ništa ne mogu, šmeker svetskog glasa Dado Topić.

Iz iste kategorije