034 - Predrag Vuković Peđolino: 40 godina rada sa decom

034 - Predrag Vuković Peđolino: 40 godina rada sa decom

Na dan kada izlazi nova epizoda podkasta, Peđolino puni 65 godina i odlazi u penziju, ali to nikako nije kraj njegovih aktivnosti. Čovek koji je radio sa decom 40 godina, snimio preko 15 000 emisija kroz koje je prošlo preko 260.000 dece, napravio nekoliko dokumentaraca.

Njegovi dokumentarnI filmovi „Hotel underground” (o deci u skloništima za vreme bombardovanja 1999. godine, i „Svetlost” (o slepoj deci koja pričaju kako zamišljaju rad Nikole Tesle) bili su nominovani za najbolje na najprestižnijem festivalu tv stvaralaštva za decu „Prix jeunesse”, u Minhenu.

U ovom podkastu sublimirali smo čitavu njegovu karijeru, od vaspitačke škole, pa Akademije za klovnove u Holandiji, provedenih nekoliko meseci sa čuvenim ocem Tadejem, preko rada na Studjiu B u legendarnoj emisiji do njegovog humanitarnog rada, susretima sa Milićem od Mačve i Oljom Ivanjicki i prevazilaženja teškog zdravstvenog problema pre nekoliko godina koji se dogodio na dan Svetog Vasilija Ostroškog pa tako za njega ima mnogo dublje značenje. Iza njega stoji i veliki humanitrani rad sa decom izbeglicama i sa hendikepiranom decom.

Moj gost u četvrtak (sutra Patreon) u 34. epizodi podkasta Ubod kulture je Predrag Vuković Peđolino.

Iz iste kategorije