Danas 92 godine puni Džin Hekman

Danas 92 godine puni Džin Hekman

Znaš da je neko veliki glumac, kada nema niko sličan njemu. Evo ima već više od 15 godina, kako je odigrao poslednju ulogu, a niko nije popunio tu prazninu u filmskom svetu.

Posebna ličnost. Po stare dane mnogima bio gadan u ulogama pokvarenih moćnika baš zbog maestralne glume. Ali ko je gledao njegove uloge iz ranije ere...iz recimo „Prisluškivanja“ i jednog od najboljih trilera „Francuske veze“ njemu ovaj čovek može biti i drag. Legendarni Popaj Dojl. Glumio je u brojnim filmovima, između ostalih “Boni i Klajd”, „Misisipi u plamenu“, “Državni neprijatelj” i “Neoprostivo”.

Danas 92 godine puni Džin Hekman i bilo bi neoprostivo zaboraviti takvog umetnika. Tokom studiranja Robert Duval i Dastin Hofman su mu bili cimeri, radio je razne poslove, uključujući asistenta prodaje igračaka, čak je i pleo havajske vence od cveća. Kažu da je bio nezgodan za saradnju, pa je tokom snimanja jednog od poslednjih filmova „Porodica čudaka“, rekao režiseru Vesu Andersonu, da bi bilo red da se ponaša kao neko ko nosi pantalone i da dovede u red glumce. Kevin Kostner i Denzel su rekli za njega da je najbolji glumac sa kojim su radili.

Poslednji put je bio u žiži kada je u 83. godini nekom uličaru lupio šamar jer je njegovu suprugu nazivao pogrdnim imenima. Zatim je incident prijavio policiji. Obojica su privedeni na ispitivanje.

"Ispričao je policajcima da je strahovao za svoju i bezbednost svoje supruge, i da je delovao u samoodbrani.“

I po penzionisanju, nije bio kraj njegovog stvaralaštva, napisao je pet knjiga, od toga tri istorijska romana i dva trilera i pored toga posvetio se slikanju. Mnoge njegove slike su bile na aukcijama, a novac je uvek išao u humanitarne svrhe.

Iz iste kategorije