Adrijen Brodi

Adrijen Brodi

Adrijen Brodi, najmlađi muški dobitnik Oskara, uspešan je i u drugim umetnostima. Nakon uloge u filmu "Pijanista", koja ga je proslavila, upao je u depresiju, kojoj nije bio nikada sklon, ali jedna od stvari koja ga je izvukla bilo je i slikarstvo. Na njegove izložbe dolaze mnogi poznati glumci, među njima i De Niro, kome je otac bio slikar.
Brodi je na snimanju "Pijaniste" toliko dobro svirao klavir da je sve zaprepastio.
I nije to jedino što je uradio za ovu ulogu, napustio je svoj stan, prodao automobil, isključio svoje telefone i preselio se u Evropu na šest meseci. Takođe je raskinuo sa devojkom dugogodišnju vezu. Ipak, isključivanje od sveta nije donelo toliko problema glumcu koliko izgladnjivanje. Nakon svega toga utehu je našao u slikarstvu.

"Slikanje mi donosi slobodu. U glumi imate ograničenja. Odradite svoj posao, ali dok se film skroz ne završi, vaš posao prođe kroz toliko filtera van vaše kontrole – određene promene zahteva reditelj, montažer, producent, pa i sam studio. Kroz slikarstvo iskazujem sebe bez ikakvih ograničenja, a taj osećaj slobode je neverovatan. Uživam u slikarstvu, baš kao i u glumi, ipak su to moje dve glavne odrednice.“

Iz iste kategorije